Model-Based Definition is een nieuwe methodiek die het productieproces voorziet van een compleet digitaal model. Dankzij dit model zal de behoefte aan 2D productie tekeningen, als informatiedrager, komen te vervallen.

De Model-Based Definition (MBD) vertegenwoordigt een trend in Computer-aided Design (CAD) die een kortere time-to-market en verbeterde productkwaliteit belooft. Het belangrijkste doel is om de ontwerp-, productie- en inspectieprocessen te verbeteren en te versnellen door aantekeningen rechtstreeks in een 3D CAD-model te integreren, waardoor het niet langer nodig is om technische 2D tekeningen te genereren.

Annotaties

Binnen het 3D CAD-model heeft u de mogelijkheid om generieke teksten te plaatsen. Afhankelijk van de gekozen CAD software, kunt u annotaties plaatsen voor de volgende items:

  • Geometrische Dimensionering en Tolerantie (GD&T)

  • Gaten en schroefdraad

  • Oppervlaktestructuur

Transitie naar MBD

Met onze services helpen wij bedrijven in de transitie naar Model-Based Definition. Hierbij nemen we de rol van tekenaar aan en maken we de 2D layouts voor productie op basis van een 3D CAD-model. De gewenste CAD software met bijbehorende standaard wordt ingezet tot het moment dat MBD volledig geaccepteerd is binnen de keten.

Klik hier voor de service Transitie naar Model-Based Definition.